Ägglossning under pågående menstruation?

Ägglossning under pågående menstruation?

FRÅGA

Hej!

Jag fick barn för 6 månader sedan nu vill jag ha syskon tät och har fått tillbaka mensen sen 3mån. Jag har mellan 25 -20 dagar mellan mensen.

Har köpt ägglossning test, men de verkar som jag har ägglossning i samband med mens....Vad ska jag göra?

SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till GynOnline med din fråga!

Är det så att dina ägglossningstest indikerar att du har ägglossning så har du ägglossning. Sedan så har du blödning på detta såsom menstruationsblödning som du beskriver det vilket inte hänger ihop med din ägglossning. I detta läge så behöver du först få ordning på blödningen/menstruationen innan miljön är optimal för en graviditet.

Du ska ha tablett Provera 10 mg, 1 tablett 1 gång om dagen i 10 dagar ELLER Primolut-Nor, 5mg, 1 tablett 2 gånger om dagen i 10 dagar. Efter avslutad behandling får du en blödning och därefter börjar slemhinnan åter bygga på sig. Efter blödningen så räknar du dagar och tar ägglossningstest och planerar graviditet därefter. Recept på läkemedlen kan vårdcentral alternativ gynekolog vara behjälpliga med.

 

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du varmt välkommen att ställa en ny fråga till oss här på GynOnline!

Vänligen

GynOnline.se