Blödningar vid orgasm under p-piller behandling!

Blödningar vid orgasm under p-piller behandling!

FRÅGA

Hej!

Jag är 16 år gammal och har ätit p-piller i typ ett år. Jag har även kille sen ett och ett halvt år. Jag har börjat få små blödningar när jag får orgasm efter att ha onanerat. Vet inte vad det beror på? Kan det vara för att jag inte så ofta får min mens (brukar hoppa över socker pillerna) eller kan det vara nånting annat? Tacksam för svar!

SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till GynOnline med din fråga!

Till att börja med så vill vi förtydliga att enligt dagens rekommendation när det sockerpillren så kan man hoppa över detta i ett par cykler och sedan se till att äta hela kartan så det uppträder en blödning. Det finns ingen facit egentligen men att ha det som mål (3 gånger) när du hoppas över sockerpillren.

När det gäller din beskrivning av blödning efter orgasm där du har onanerat kan det vara så att du har sköra slemhinnor och detta med blödningen är en följd till detta. Inget att oroa sig i nuläget men för att få det bekräftat kan du vända dig till ungdomsmottagningen och be barnmorska göra en undersökning och se om sådant är fallet.

 

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du varmt välkommen att ställa en ny fråga till oss här på GynOnline!

Vänligen

GynOnline.se