Buksmärta, bruna flytningar under p-piller användning!

Buksmärta, bruna flytningar under p-piller användning!

22/7-2019

FRÅGA

Hej.

Jag är 17 år gammal. Sedan den 1 juli har jag haft molande mensvärk men det är typ inte mens jag har, jag har bruna flytningar och har nu haft det i tre veckor drygt och är inne på min fjärde vecka, börjar bli lite orolig och vill jätte gärna veta vad som pågår. Jag äter vinelle och har gjort det i ca 3 år nu och dom har funkat jätte bra.
Hoppas ni kan hjälpa mig.

SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till GynOnline med din fråga!

Börja med att ta en graviditetstest och se om du inte är gravid, trots p-piller så graviditet måste alltid uteslutas. Är du gravid så har du fått svar på din fråga.

I övrigt kan förstoppningsproblematik ge buksmärtor likaså urinvägsinfektioner. Har du normal avföring och inga urinvägsbesvär så är underlivet mest möjliga orsaken till dina besvär. Har du dock besvär från dessa områden så söker du hjälp för det.

Underlivsbesvär ter sig på detta viset att om du inte är gravid så kan dina buksmärtor orsakas av infektion i underlivet. Symtomet på detta är feber men även illa luktande flytningar som är ibland bruna men inte alltid. Har du sådana inslag så vänder du dig till vårdcentral för behandling.

 

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du varmt välkommen att ställa en ny fråga till oss här på GynOnline!

Vänligen

GynOnline.se