Buksmärta efter orgasm!

Buksmärta efter orgasm!

4/8-2019

FRÅGA

Hej!

Jag har en jättepinsam fråga att ställa och har inte velat kontakta sjukvården. Varje gång jag får orgasm (har hänt ibland i sömnen också) så får jag otroliga smärtor nere i magen som det tar väldigt lång tid att försvinna vad kan det vara för fel? Jag vågar inte länge ha sex med någon p.g.a detta.

SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till GynOnline med din fråga!

Fysiologin bakom orgasm går till på följande sätt där orgasm är en reflex på en tillräcklig mängd stimuli. Här noteras sammandragningar av vaginalväggen och även ringmuskel samt livmodern. I samband med orgasmen så fås en frisättning av hormonet oxytocin vilket ger då kontraktioner av livmodern. Smärtorna som du beskriver har sannolikt med dessa kontraktioner att göra.

Detta är i sig helt normal men hos dig så påverkar det dig negativ. Sättet som kan hjälpa dig är att du får slappna så mycket du kan. Det finns en del avslappningsövningar som kan hjälpa och du hittar många tips genom att söka på nätet alternativ att du söker dig till din barnmorskemottagning så får du professionell hjälp.

 

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du varmt välkommen att ställa en ny fråga till oss här på GynOnline!

Vänligen

GynOnline.se