Gul vätska från bröst!

Gul vätska från bröst!

FRÅGA

Jag har sedan en tid tillbaka fått en gul vätska som kommer ifrån högra bröstet. Det ser ut som sprickor på bröstet och att det sedan blir ett sår och ut kommer var. Är det farligt och vad för behandling behövs?

SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till GynOnline med din fråga!

Nu vet vi inte din ålder så rådet är mer generellt sådan. Du ska börja med att känna ordentlig på dina bröst (bägge alltså) och se om det finns några resistenser/knölar. Finner du sådant så vänder du dig till vårdcentral för en undersökning.

När det gäller den gula vätskan som kommer endast från ena bröstet dras slutsatsen ur din beskrivning att det handlar om lokal infektion och då gäller antibiotika behandling. Kanske inte omgående då de flesta infektionerna är så pass ytliga att de löser sig själva men om problemet har varit under längre period och återkommer, så gäller antibiotika behandling. Även för detta behöver du ta kontakt med din vårdcentral.

 

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du varmt välkommen att ställa en ny fråga till oss här på GynOnline!

Vänligen

GynOnline.se