Humörsvängningar, trötthet under pågående hormonspiral användning!

Humörsvängningar, trötthet under pågående hormonspiral användning!

22/7-2019

FRÅGA

Hej! Jag har en hormonspiral i satt sen 1år tbx och funderar över dess biverkningar... 1 gång i månaden blir jag svullen om magen, ömma bröst, nedstämdhet lik en depression och blir allmänt trött och hängig.. har mycket runt omkring mig som gör att jag kan ha ångest osv oavsett men under den här tiden är det extremt, känns som det hänger samman med ägglossning- kan detta vara hormon spiralen som spelar in? Jag vet inte hur många gånger jag trott jag varit gravid innan jag upptäckte mönstret, men funderar varje gång på om det är värt det för jag blir helt avstängd, stöter bort folk osv detta kan hålla på upp till 2 veckor, för att sen bli ”normal” 2 veckor igen….

SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till GynOnline med din fråga!

Hormonspiral kan ha del i detta. Det kan vara så att du är mer känslig än andra när det gäller biverkningar från spiralen p.g.a. hormonerna.

Om du har besvär under så lång tid så är det dags och byta över till andra alternativ. Se över de olika alternativen och fundera om du ska behålla eller byta. Nu vet vi inte vilket spiral du använder men har du en som släpper högre gestagener ifrån sig så kan du byta till spiralen som heter Jaydess?

 

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du varmt välkommen att ställa en ny fråga till oss här på GynOnline!

Vänligen

GynOnline.se