Klåda samt ökad urinering efter samlag!

Klåda samt ökad urinering efter samlag!

FRÅGA

Hej! Jag fick för cirka en månad sedan mycket ont i mitt underliv efter att jag haft sex, speciellt om jag har haft mycket sex under ett dygn. Jag drabbades av klåda, sveda och det gjorde väldigt ont att kissa. Jag gick till vårdcentralen och de konstaterade att jag hade varken urinvägsinfektion eller klamydia. Det försvann, men nu en månad senare har det kommit tillbaka, i samband med mycket sex. Det känns som att jag måste kissa mycket oftare också. Vad kan detta vara? Finns det något som kan lindra smärtan?
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till GynOnline med din fråga!

Slemhinnorna påverkas en del av sexuell penetration. Här så finns det körtlar som ser till att det inte blir torrt under penetrationen. Är det dock under en längre tid så ökar det risken att körtlarna inte hinner och hålla slemhinnan mjuka och då kan det leda till sveda och klåda i efterhand som avtar med tiden. Urinblåsan och urinröret anatomisk ligger i samma område och påverkas indirekt av detta och det kan ge symtom såsom vid urinvägsinfektioner som också avtar med tiden. .

Glidmedel skulle vara ett alternativ att rekommendera initialt. Sedan så skall man ändå inte glömma att infektioner kan blomma upp om slemhinnorna är sköra och vaginala balans flouran störs. Får du klåda som är bestående så finns det risk att svampinfektioner har drabbat dig och då ska du självbehandla detta.

 

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du varmt välkommen att ställa en ny fråga till oss här på GynOnline!

Vänligen

GynOnline.se