Kraftiga flytningar som är klumpiga, speciellt vid onani!

Kraftiga flytningar som är klumpiga, speciellt vid onani!

FRÅGA

Hej.
Jag är 18,5 år och har i flera år haft problem med kraftiga flygningar som luktar genom byxorna. Det är lite bättre nu, men jag har i perioder väldigt klumpiga flytningar. Det märks om jag t.ex onanerar (pullar, inuti) och mina fingrar blir inte våta utan bara klumpiga. Oftast vita. Men de två senaste gångerna har jag börjat blöda av att pulla och haft blodiga klumpar också. Men bara om jag pullat. Varför är det såhär? Det kliar inte särskilt mycket, har hänt ibland. Svider inte, och oftast luktar det inget särskilt heller. Jag är livrädd för att gå till en gynekolog. Jag vill heller inte göra något intimt med någon kille om han ska bli helt klumpig av mig.

SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till GynOnline med din fråga!

Att ha varierande flytning i din ålder är ganska normal men här gäller att du först utesluter infektioner såsom Klamydia eller bakteriell vaginos. Har man uteslutit infektioner som orsak till avvikande flytningar samt att du får blödning i samband med att du onanerar (med fingrar) så kan det tolkas som att du har sköra slemhinnor och i sådant fall kan du pröva östrogentabletter som är receptfritt på apoteket. Exempel på detta är Vagifem som du kan börja med 1 tablett 1 gång om dagen i 2 veckor och därefter 1 tablett 2 gånger i veckan i åtminstone 2 månader och se om det blir bättre. För låg östrogenproduktion kan orsaka sådana besvär. Det går också börja med preventivmedel (p-piller) av kombinerade typ och här kan barnmorska på ungdomsmottagning vara behjälplig.

Har du däremot blödning vid samlag eller djuppenetration så rekommenderar dig att träffa gynekolog för en bedömning.

 

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du varmt välkommen att ställa en ny fråga till oss här på GynOnline!

Vänligen

GynOnline.se