Långvarig menstruationsblödning!

Långvarig menstruationsblödning!

FRÅGA

Hej,

Jag är 47 år gammal och har idag haft mens i 14 dgr. Aldrig hänt mig tidigare. Har haft en stressad period på jobbet och förstår att jag kanske är i den åldern där hormoner gör sitt. Jag har inte ont i magen på något sätt men känner att jag har ”mensmage”. Jag kommer efter julhelgerna att boka en gyntid för undersökning. Tacksam för någon form av lugnande svar : )
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till GynOnline med din fråga!

Att ha blödning under en längre tid i din ålder är inte ovanlig då hormonerna varierar och kvinnan går in i ett tillstånd för att förbereda kroppen inför menopaus.

Har du lämnat cellprover senaste åren och det har varit normala. Har du haft regelbundna menstruationer senaste åren och nu det sista har det blivit mer oregelbundet. Har du inte någon samlagsblödning så kan du vara lugn kommande dagarna då tillståndet är normal för din ålder.

Vad du kan göra är att prova med Cyklo-f som finns receptfritt på apoteket och se om blödningen kan minska något/stanna av i annat fall kan du alltid vända dig till gyn.akuten för en bedömning då en långvarig blödning kan leda till låga blodvärden. 

Läs genom texten ovan och bedöm själv hur du vill göra. Sedan är det klokt att du bokar tid för en gynekologisk undersökning om det var länge sedan du har genomgått en sådant undersökning.

 

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du varmt välkommen att ställa en ny fråga till oss här på GynOnline!

Vänligen

GynOnline.se