Mellanblödningar och illaluktande flytningar efter start av p-piller användning!

Mellanblödningar och illaluktande flytningar efter start av p-piller användning!

FRÅGA

Hej jag är 17 år och har en fundering. Under några månader har jag haft en del mellanblödningar och mycket illaluktande flytningar. Jag har alltid haft mycket flytningar men det är först nu som dom börjat lukta på det här sättet. Kan detta bero på någon infektion eller kan det ha något med p-piller att göra. Jag började med p-pillrena ungefär samtidigt som flytningarna började, mellanblödningarna kom lite senare.

SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till GynOnline med din fråga!

Mellanblödningar och oregelbundna blödningar påverkas av intag av p-piller, speciellt i början på denna behandling. När det gäller illaluktande flytningar så är infektioner som finns närmast till hands att tillgå.

Nu var det några dagar sedan du skrev till oss och om dina illaluktande flytningar kvarstår så tycker vi att du kan vända dig till din vårdcentral för en undersökning och eventuell provtagning och se om det skulle vara någon gynekologisk infektion. Endast illaluktande flytning behöver inte åtgärdas akut men har du buksmärta och feber på detta så vänder du dig till gyn.akuten om inte vårdcentralen kan hjälpa dig snabbt.

 

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du varmt välkommen att ställa en ny fråga till oss här på GynOnline!

Vänligen

GynOnline.se