Mindre mängd menstruationsblödning efter cystruptur!

Mindre mängd menstruationsblödning efter cystruptur!

28/7-2019

FRÅGA

Hej!

Det är såhär att i maj månad så uppstod en cysta på min vänstra äggstock som sprack. Mitt problem är att sen dess har min mens inte varit normal. Jag har innan dess haft regelbunden mens i cirka tre dagar med normal mängd mensblod men efter cystan så har jag fortfarande regelbunden mens men nu får jag nu ytterst lite mens i kanske cirka 2 dagar bara... Haft så de senaste två månaderna. Vad händer? Börjar bli orolig. Sen har jag även börjat uppleva värk vid ägglossning som håller i sig i cirka 2 veckor och sen försvinner fram tills nästa ägglossning...? Ska börja med p piller nu för värken vid ägglossning men det är mensen som oroar mig då jag vill bli gravid i framtiden. Tack för svar

SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till GynOnline med din fråga!

Att det bildas cysta på äggstock och som spricker är helt normal tillstånd och drabbar de flesta. Att mensen ter sig hos dig med oregelbundna antal blödningsdagar är också normal och inget att vara orolig. Vidare så ska du påbörja med p-piller mot smärtsamma ägglossningar som du skriver vilket är en bra behandling om du besväras av värken vid ägglossning. Detta påverkar inte framtida graviditeter och inget att oroa sig för enligt dagens aktuella forskning.

 

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du varmt välkommen att ställa en ny fråga till oss här på GynOnline!

Vänligen

GynOnline.se