Tunn slemhinna, blir det svårt och bli gravid?

Tunn slemhinna, blir det svårt och bli gravid?

FRÅGA

Hej!
Jag var idag hos gynekologen och fick berättat att jag har en väldigt tunn slemhinna, 1 mm tjock. Jag är 25 år och äter p-piller. Fick utskrivet en ny sorts piller med mer östrogen för att få slemhinnan tjockare. Jag har inga planer på att bli gravid inom de närmaste åren men det slog mig efter besöket att jag inte fick info om detta kan bidra till svårigheter att bli gravid i framtiden. Skulle uppskatta svar gällande detta

SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till GynOnline med din fråga!

Att slemhinnan är tunn eller förtjockad är beroende på när man in i menstruationscykeln undersöker patienten. Med P-piller eller andra varianter av preventivmedel så får man tunnare slemhinna och som beskrivet beroende på när undersökningen görs får man olika storlek. Byta till preparat med mer östrogen är ett alternativ för att få till en tjockare slemhinna men inget måste.

På din ursprungliga fråga om den tunna slemhinnan påverkar framtida graviditeter och göra det svårare att bli gravid är svaret nej.

 

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du varmt välkommen att ställa en ny fråga till oss här på GynOnline!

Vänligen

GynOnline.se