Utebliven ägglossning efter missfall!

Utebliven ägglossning efter missfall!

FRÅGA

Hej. Jag är 25 år, har normal vikt och bra blodtryck. Jag och min man har försökt att bli gravida nu under en längre tid. Vi lyckades med en befruktning för 3 månader sedan men som resulterade i missfall i vecka 5-6. Efter detta har ingenting känts detsamma. Min mens är regelbunden men min ägglossning går inte att möta av. Inga ägglossningstester visar tillräckligt positivt. Mina flytningar är vita och vattniga eller ingenting alls. Är det så att jag slutat få ägglossning? Hur ska jag gå till väga nu eller ska vi bara fortsätta försöka och hålla tummarna ändå? Försöker att inte stressa heller men när jag inte känner igen min cykel längre så blir jag orolig.
SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till GynOnline med din fråga!

Med tanke på tiden som du presenterar så tolkar vi att missfallet inträffade för drygt 2 månader sedan. Det tar tid för hormonella balansen att återställa sig efter ett missfall och tiden är väldig individuell där hos vissa går fort medan hos andra tar lite längre tid. Det kroppen behöver för en ägglossning och inte bara menstruationen är att hormonerna är i balans och du får räkna med ett par månader (3-6, väldig individuellt) innan du får regelbundna ägglossningar och menstruationer.

Så inget att oroa sig i nuläget utan räkna antal dagar med mensens start och få fram ägglossningsdatum och bekräfta dessa med ägglossningsstickor. Ett par månader efter missfall får du räkna med innan balansen och ägglossningen är återställd.

 

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du varmt välkommen att ställa en ny fråga till oss här på GynOnline!

Vänligen

GynOnline.se