Vaginalblödning efter sexuell aktivitet!

Vaginalblödning efter sexuell aktivitet!

25/7-2019

FRÅGA

Hejsan!

Det är så att jag fick barn för 6 månader sen. Åh nu i en vecka har sexlusten vart på topp och vi har lekt väldigt mkt med fingrar och så. Men härom dagen testade vi med dildo. Och dagen efter började jag blöda. Och blöder än efter 2 dagar. Är färskt blod och är öm och känns lite som de sticker precis innanför där jag fick en bristning. Är livrädd att de ska vara nått farligt. Har även problem med svamp. Så ngr dagar innan vi testade detta så har de kliat väldigt mkt i underlivet. Kan de gått sönder eller blivit en spricka då vi haft de ganska ofta?  

SVAR

Hej!

Tack för att du vänder dig till GynOnline med din fråga!

Det kan vara så att du kommit åt och irriterat slemhinnan med dildon och fått dig detta bekymmer med blödning. Är det inte kraftig blödning (endast några droppar) så kan du pröva Cyklo-f som går att köpa receptfritt på apoteket men om det är något större blödning så ska du vända dig till läkare för en undersökning.

Att få spricka pga. dildo användning på platsen där du fick en bristning för 6 månader sen låter osannolikt då detta är säkert läkt efter så många månader. Men du kan ha en skör slemhinna och fått en bristning/spricka utan att den gamla bristningen är skyldig till detta.

Att du haft en svampinfektion är bra och behandla dels det ger besvär i form av klåda men även ur infektions synpunkt.

Sammanfattningsvis så låter det som att du har irriterat upp slemhinnan plus svampinfektionen så har en spricka uppstått. Inget farligt om det endast några droppar blod. Behandla med svampmedel och Cyklo-f. Är det dock större blödning där du är tvungen att byta flertalet bindor under kort tid så ska du vända dig till gynekolog för undersökning.

 

Hoppas du fick svar på din fråga. Skulle du ha fler funderingar är du varmt välkommen att ställa en ny fråga till oss här på GynOnline!

Vänligen

GynOnline.se